Training Holistisch Boksen 

Leer als professional hoe je boksen als lichaamsgerichte middel kan inzetten voor meer impact.

Als coach, therapeut of hulpverlener weet je dat het van cruciaal belang is om authentiek te zijn en impact te maken bij je cliënten. Maar soms voel je je onzeker en twijfel je of je wel voldoende waarde biedt.

Je gelooft in een holistische benadering en wilt je lichaamsgerichte methoden verder ontwikkelen, maar je mist de kennis en vaardigheden om dit op een professionele en veilige manier te doen. Of je hebt al ervaring met vechtsport, maar je weet niet hoe je dit als therapeutisch middel effectief kunt inzetten.

Nog enkele plekken beschikbaar voor de training die start op 25 mei 2023

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Stap in de ring van Holistisch Boksen en transformeer je praktijk!

Als coach, therapeut, trainer of hulpverlener wil je het beste voor je cliënten en het meeste uit jezelf halen. Deze ervaringsgerichte training geeft jou de tools om meer impact te maken en diepgaande verandering te creëren. Leer hoe je jouw cliënten bewust maakt van hun gedrag en patronen doorbreekt.

Deze lichaamsgerichte methode zorgt voor directe verbinding met het (on)bewuste. Door de werkvormen die je leert, breng je jouw cliënten op een veilige manier sneller in beweging richting het gewenste resultaat.

Hoe zal het zijn als je:

 

 • In staat bent om boksen als therapeutisch middel in te zetten
 • Meer zelfvertrouwen hebt in het gebruik van lichaamsgerichte methoden
 • Meer authentiek kan zijn in je werk
 • Meer impact kan maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, groei en heling

 

 • Je cliënten een nieuwe en effectieve methode kan aanbieden
 • Een nieuwe dimensie kan toevoegen aan je werk als coach, therapeut of hulpverlener.

Ik vond deze training mooi, confronterend, spiegelend, krachtig, verhelderend en inspirerend tegelijk.

Dit alles onder de liefdevolle begeleiding van Shirley-Ann
Een cadeautje voor jezelf en echt een aanrader wanneer je je zowel op persoonlijk als professioneel vlak wilt ontwikkelen.

Michelle Hollaar-Groen

Kindercoach en Schoolopleider

Therapeutisch boksen is een wetenschappelijk bewezen methode die steeds meer aan populariteit wint als effectief middel om traumatische ervaringen te verwerken, negatieve gevoelens te verminderen en stress te verminderen.

 

Bokstherapie is een krachtige methode voor persoonlijke ontwikkeling, groei en heling. Steeds meer coaches, therapeuten en hulpverleners ontdekken de potentie van deze methode en zetten deze in bij hun cliënten.

Bokstherapie is een combinatie van bokstechnieken en lichaamswerk met als doel het bewustzijn te vergroten en blokkades op te heffen. Door middel van boksen krijgen mensen de kans om op een fysieke manier emoties te uiten, angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Het resultaat is dat mensen zich sterker en zelfverzekerder voelen en meer verbinding ervaren tussen lichaam en geest.

Therapeutisch Boksen kan een waardevolle aanvulling zijn op andere therapieën, zoals bijvoorbeeld bij de behandeling van burn-out en trauma. Het geeft mensen de kans om op een veilige manier hun fysieke en emotionele grenzen te verkennen en te verleggen, waardoor ze meer inzicht krijgen in zichzelf en beter in staat zijn om met uitdagingen om te gaan. Bovendien kan bokstherapie bijdragen aan een betere lichaamshouding, balans en coördinatie.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

– Therapeuten, coaches, hulpverleners en trainers die 1-op-1 begeleiding geeft in welke vorm dan ook

– Therapeuten, coaches, hulpverleners en trainers die impact willen maken in groepswerk

Professionals en ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie en tools in hun werk met hun doelgroep (coachklanten, studenten, cliënten, etc.)

Professionals en ondernemers die meer vertrouwen willen op hun eigen authenticiteit

– Professionals en ondernemers die willen ervaren wat het effect is van therapeutisch boksen en dit willen integreren in hun werk met cliënten

Wat kan je verwachten?

Leren en helen door bewegen en ervaren is wat centraal staat binnen therapeutisch boksen, dat is dus ook wat jij vooral gaat doen tijdens deze training. Voordat we de diepte in duiken leer je eerst de basics van boksen. Vervolgens zoomen we in op de term holistisch bewegen en ga je aan de slag met diverse boks-werkvormen.

De verhouding tussen theorie en doen is 10%/90%. We gebruiken jouw lichaam en bewegingen als leerschool tijdens deze training.

Eigen patronen worden ook zichtbaar en we kunnen hier niet omheen werken. Ervaring staat centraal en dus zal ook jouw persoonlijke en spirituele ontwikkeling aandacht krijgen door de oefeningen die we doen.  

Ik geloof namelijk dat je zelf eerst moet ervaren hoe je door boksen kan verbinden met jezelf, voordat je dit bij anderen toepast. 

Wat ga je leren:

 • Contact maken met jouw lichaam door therapeutisch boksen
 • De basics en principes van Martial Arts en Boksen
 • Boksen vanuit holistisch perspectief
 • Werkvormen die je zelf kan gebruiken in de praktijk

Maar ook:

 • Hoe bewaak je de fysieke en emotionele veiligheid in een groep (groepsdynamica).
 • Omgaan met loskomen- of stagnatie van energie.
 • Hoe integreer je holistisch boksen in je eigen praktijk/leven op jouw authentieke wijze.

It is also just possible that Martial Arts may be among the very best treatment for traumatic stress, because you learn not to be powerless

Bessel van der Kolk

Kickboksen is niet zomaar een kunstje dat je uitvoert. Het valt onder de term vechtKUNST. Vechtkunst of ook wel Martial Arts, gaat over je natuurlijke kracht belichamen en beheersen door de stroom van energie (Qi) in je lichaam en bewegingen te volgen. Dit vraagt om een ultieme balans tussen je hoofd en hart, maar vooral volledige verbinding met je lichaam.

Wat wordt er bedoeld met Holistisch perspectief?

Als holistisch therapeut geloof ik dat het menselijk systeem uit diverse lagen bestaat: een fysieke, emotioneel, mentaal, psychologisch, energetisch en spiritueel. De hulpvraag van een cliënt is vaak niet beperkt tot 1 van deze lagen, maar heeft ALTIJD invloed op de andere lagen.

Mijn visie en aanpak

Al meer dan 15 jaar ben ik gefascineerd door wat mensen, die hun grootste dromen waarmaken, nu echt anders doen. Uit eigen ervaring weet ik hoe boksen, veerkracht en leiderschap werkt. Mijn werkwijze is dan ook grondig getest in eigen ervaring. Deze werkwijze breng ik ruim 10 jaar in de praktijk binnen organisaties, het onderwijs en met ondernemers.

Ik geloof dat boksen de puurste vorm van verbinden en communicatie is. De manier waarop je beweegt, staat, vecht en ademt laat zien wie jij bent en hoe jij omgaat met situaties die tegenover jou komen te staan in het leven.

Mijn passie voor boksen, lesgeven, psychologie en holisme is ontstaan vanuit mijn eigen reis door het leven waarin deze elementen altijd een rol hebben gespeeld.

Het is nu tijd om dit met andere gepassioneerde personen te delen om de kracht van Therapeutisch Boksen te verspreiden.

 

A teacher is never a giver of truth; he is a guide, a pointer to the truth that each student must find for himself. – Bruce Lee

Mijn rol in deze training is niet om jouw een techniek aan te leren, maar om jou te faciliteren in het eigen maken van holistisch boksen. Iedereen komt vanuit een andere achtergrond en voelt, beweegt op een eigen manier.De nadruk ligt dan ook op ervaringsleer. Door zelf te ervaren en deze ervaringen te belichamen, kan jij tijdens een sessie met jouw doelgroep veel beter aanvoelen en afstemmen wat er nodig is. 

Praktische Informatie

Datum dag 1: 5 oktober 2023

Datum dag 2: 6 oktober 2023

Datum dag 3: januari 2024

De trainingsdagen zijn van 10:00 tot c.a.16:00

Locatie: Oker 015, Schipluiden

Prijs: €1250 excl btw. of 4 x €313

(incl. een heerlijke lunch en alles wat je nodig hebt)

Dag 1 – Move & Explore

 • Lichaamswerk en boksen
 • Holistische benadering van boksen
 • Boksbasics
 • Werken met het zenuwstelsel
 • Emotionele ontlading

Dag 2 – Integratie en Implementatie

 • Begeleiden van groepen & groepsdynamiek
 • Systemische werk en boksen
 • Doorvoelen, doorbreken en loslaten

Dag 3: 

Tijdens deze dag ga je aan de slag met het eigen maken van de methode. Met de andere deelnemers ga je verdieping zoeken in de werkvormen en zo de vertaalslag maken naar jouw doelgroep en werkcontext.

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande formulier.